2011. november 5., szombat

Szerelem, élethosszig tartó szerelem

Ceremóniák.
Polgári és egyházi szertartást is szervezünk.
Polgári esketést fél évvel előtte lehet bejelenteni, így elvileg januárban lenne esedékes, vagyis akkor lehet legelőször hivatalosan is beregisztrálni magunkat. Mi ebből a szempontból előnyt kovácsoltunk, mivel hogy saját kis falunkban lesz az esketésünk, ismerős fog összeadni bennünket és természetesen a kedves menyasszonyom már előre értesítette róla, számítson erre. Tehát legközelebb januárban újra felkeresi, felkeressük őt.
Az egyházi szertartás. Mostanában sok párról hallani, hogy csak polgárit tartanak, hiszen akár különbözhet a vallásuk, vagy egyszerűen nem tartanak rá igényt.
Mi ezzel szemben egyházi szertartást is akarunk. Számunkra egyértelmű volt, hogy milyen esküvői ceremónia lesz, hiszen mindketten római katolikusok vagyunk. Elmentünk és beültünk egy vasárnapi misére, (mióta felnőttünk nem igazán szoktunk misére járni) és a mise végén felkerestük az atyát, ahol felkértük, megkértük, hogy eskessen össze bennünket. Szerencsére az általunk választott időpont megfelelő volt, csak annyi kikötés volt, hogy nem pontban 17 órakor, hanem előtte negyed órával tudja vállalni.
Megadtuk adatainkat és mondta hogy keresni fog bennünket telefonon a további teendőkkel kapcsolatban. Az atya segítője pedig célzott arra, hogy keressük fel őt is. (Itt egyértelműen tudtuk, hogy az egyházi adóval kapcsolatosan.) :)

 Összességében eddig bejelentkeztünk a szertartásokra és a szolgáltatókkal is megállapodtunk.
Jöhet a boldogító IGEN!  Az élethosszig tartó szerelem!

Természetesen még lesz tennivalónk: jegygyűrű vásárlás, menyasszonyi-, vőlegény ruha kiválasztása, ... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése