2011. október 12., szerda

Esküvőre zenekar? Hogyan válasszuk ki?

Telik az idő. Ha belekerülünk az esküvői készülődésbe, akkor felállítunk egy menetrendet, tervezési sorrendet. Itt elsősorban az időrendi tevékenységek vannak feltüntetve.
Mi is egy ilyen alapján indultunk el. Személy szerint megleptem kedvesem Rátkai Tímea legújabb esküvői könyvével. :) Több forrásból is tapasztalhattuk, hogy érdemes saját magunkhoz igazítani ezt a menetrendet, hol előbbre hozni, hol ráérősen kitolni eseményeket, mint ahogy azt leírják a különböző olvasmányokban, fórumokon. Ilyennel sok esküvői honlapon találkozhatunk, például: kiralyrozsaja.hu. De létezik külön erre alkalmas program is (oltarelott.hu).
Mivel a helyszínt sikeresen felderítettük és gondosan kiválasztottuk így következhetett sorrendben a lakodalom jókedv felelősei: a zenészek és a vőfély megtalálása. Számba vettük az ismerősök ajánlásait és az internet keresési találatait. Sorban kiküldtük az e-maileket ajánlatkérés céljából, ahonnan a talpraesettebbek mindjárt meg is tiszteltek válaszaikkal. A zenekaroktól, zenészektől kapott ajánlatokat szintén összevetettük és számoltunk, miközben meghallgattuk demójukat, klipjeiket.
A pár napos várakozás és filozofálás után telefonon is felvettük a kapcsolatot a kiválasztottakkal. Szerencsénkre, bár inkább a tudatos tervezésünknek és a szerelmi lelkesedésünknek köszönhetően sikerült megtalálni a nekünk valót. :) A telefonos egyeztetést követte a személyes megbeszélés is, ahol sok újabb ötlettel gazdagodhattunk és egyből tudtuk, hogy kik fognak zenélni a lakodalmunkon.
Itt megjegyzem, hogy érdemes elmenni meghallgatni élőben is a zenekart, együttest és kikérni a referenciákat, ha azt amúgy nem reklámozná az együttes.
Mivel még viszonylag odébb lesz a nagy napunk ezért, ha időben megvan a szolgáltató, célszerű egy szerződést is kötni velük. Így egyfajta garanciát kapunk arra vonatkozóan, hogy a tervezett időpontban lesz aki gondoskodjon a megfelelő szolgáltatásról, példánknál maradva, lesz aki zenél az esküvőnkön, mulattatja a násznépet.

A gondos előkészületnek köszönhetően, vagy talán a véletlennek köszönhetően egyúttal megtaláltuk a vőfélyünket is. Először kételkedtünk abban, hogy a zenész lássa el a vőfély dolgát is, de a Bakonyvári Duó oszlopos tagjának köszönhetően, és természetesen mások véleménye szerint is eloszlattuk azt a kételyt, hogy úgy nem lehet jó a mulatság. Utólag belegondolva, tuti lesz, hogy a zenekar és a vőfély össze fog tudni dolgozni, mindezt a mi jó és vidám hangulatunkért.

Érdemes 9-10 hónappal, vagy akár egy évvel az esküvő előtt lefoglalni a szolgáltatást, hisz az általunk választott időpontot nem azért tűztük ki magunknak, hogy másokhoz igazodjunk, hanem magunk miatt, és nem utolsósorban, a jobbak hamarabb elkelnek. :)

Nem állunk meg. Jöhet a fotós és videós kiválasztása. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése